Warning: Declaration of Controller_article::action_index($url) should be compatible with Controller::action_index() in /var/www/html/v7-shyny.ua/application/controllers/controller_article.php on line 0
Куди подіти зношені шини?

Інтернет магазин шин і дисків


097-91-991-36
097-43-777-88

Пошук шин по розміру
Підбір шин по авто
Залишити відгук
tire animation

Зачекайте ваш запит обробляється

       Останнім часом в Україні існує проблема зношених шин. Історично склалося, що всі старі шини були поховані на звалищах або спалювалися. Але, оскільки, Ураїна прагне вступити у ЄС, де питання про зношені шини урегульовані спеціальними нормативними актами, прийшов час задуматися нал цією проблемою. Зростання числа автомобілів призводить до різкого збільшення темпів виробництва даного виду відходів. Тому регулюванням утилізації шин потрібно займатися вже зараз.
        Зношені шини є відходами, які підлягають забороні вивозу на звалище. І це не дивно - екологічний спосіб мислення в нашій країні не прищеплюють, а влада не звертає на проблему утилізації відходів великої уваги (хоча бувають і винятки). Тим часом, ви повинні розуміти - просто так викидати шини на пустир або в ліс не можна. І не тільки тому, що це некультурно. Памятайте - автомобільна покришка буде розкладатися (і виділяти при цьому шкідливі речовини в грунт і атмосферу) протягом 100-120 років! Тобто постраждати від викинутої шини можуть ваші правнуки і праправнуки ...
Крім того:
  • У старих шинах дуже люблять селитися комарі (так-так, ті самі, що вас потім будуть кусати). А ще звалища старих покришок обожнюють щури.
  • У разі загоряння сміттєзвалища з автомобільними покришками земля і повітря в окрузі миттєво стають отруєними.
  • Для виготовлення однієї покришки для легкового автомобіля в середньому потрібно 35 літрів нафти.
  • При утилізації 1 тонни старих покришок виходить 600 кг матеріалу, який потім можна використовувати для виготовлення нових коліс.
      Зношені шини є дуже цінним ресурсом - їх висока теплотворна здатність може бути використана в якості альтернативного палива або може бути перероблена в матеріал, так що ви можете отримати друге життя шин, наприклад, у вигляді автомобільних килимів, гумових матів або поверхневих ігрових майданчиків ..
     Утилізувати шини (знищити без шкоди для навколишнього середовища або переробити для подальшого використання) самостійно вам навряд чи вдасться, тому доведеться шукати тих, хто вже налагодив технологію утилізації. Найпростіший спосіб, позбутися старих шин, віддати на завод вулканізації. Проте переважно така послуга є платною. При цьому пропонуються різні варіанти – можна заплатити невелику суму за кожну здану покришку (так-так, не вам платять, а ви – за прийом утилізацію), яку ви самі привезете в пункт прийому. Власне кажучи, необхідність платити за утилізацію і обурює багатьох автомобілістів. Навіщо, адже я можу абсолютно безкоштовно викинути їх? На жаль, але влада не дає відповіді на це питання.
        Тим не менш, багато автомобілістів пристосувалися використовувати зношені колеса, як укріплювальну основу для зливних ям на власних дачних ділянках. До того ж, на сьогоднішній день стало модно, створювати різноманітні квіткові клумби з використанням зношених коліс. Подібні клумби сьогодні можна побачити в багатьох приватних дворах і просто на вулицях. Люди з фантазією використовують навіть не просто колесо в її первозданному вигляді, а вирізують з нього справжні красиво оформлені вазони з підставками.
         Деякі люди, використовуючи шини створюють у своїх дворах індивідуальний декор. Народні умільці примудряються вирізати з коліс красивих декоративних тварин і птахів. Якісно зроблена і оформлена гумова скульптура дійсно виглядає дуже ефектно. В інтернеті навіть з’явилися уроки з того, як із звичайної використаної шини можна створити справжній шедевр. Можна прикрасити некрасиві, потворні, бетонні стіни Вашого будинку, паркани та дерева. Включіть фантазію і додайте індивідуальний підхід до Вашого дому або саду. Також, слід чітко усвідомити для себе — Охорона природи — завдання нашого століття і ми ні в якому разі не повинні ухилятися від цього. Кожен в силі змінити світ, зробити його кращим. Адже це не складно!